De Venezolaanse president Nicolás Maduro
Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolás Maduro © REUTERS

Maduro verwerpt Europees ultimatum voor nieuwe presidentsverkiezingen

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft een ultimatum van Europa verworpen om binnen acht dagen nationale verkiezingen uit te schrijven. Dat zei hij in een interview met de Turkse zender CNN Türk.  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn steun aan Maduro betuigd, nadat oppositieleider Juan Guaido zich woensdag tot interim-presidenst had uitgeroepen.

3 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Stel dat parlementsvoorzitter Siegfried Bracke zichzelf morgen “benoemt” tot koning van België, Filip zou toch ook op zijn achterste poten gaan staan... En het zou al helemaal te gek worden wanneer de Zuid-Amerikaanse landen een ultimatum stellen waarbij Filip binnen de acht dagen nationale verkiezingen in België moet uitschrijven. Wel, zoiets geks gebeurt nu in Venezuela en we staan erbij en kijken ernaar
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Wat ginder gebeurt is misschien niet goed, maar is de EU nu plots ook meester van dat land, gaan ze de mensen ginder ook voor de zot houden zoals ze met ons doen.
  • william vanlaer

    5 jaar geleden
    Het begin van het einde voor dictator Maduro. Ik hoop dat hij de rest van zijn dagen achter tralies mag zitten. Daar kan hij dan met vogeltjes praten en in de toekomst reizen.