BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Aerts moet Van der Poel voor zich dulden na spannend duel in Hoogerheide, maar is wel eindwinnaar van Wereldbeker

VeldrijdenMathieu van der Poel heeft in het Nederlandse Hoogerheide de slotmanche van de Wereldbeker naar zijn hand gezet. Toon Aerts (tweede) bleef Wout van Aert (derde) voor en is de eindwinnaar van de Wereldbeker. Dat betekent dus ook dat Tim Merlier naar het WK in het Deense Bogense mag.

15 reacties

  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    @Dirk De Meester: De titelverdediger is er automatisch bij.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Natuurlijk verdient VDP die trui. Maar vraag het maar eens aan Sven Nys. Ongeveer 15 jaar lang de beste van zijn generatie en toch maar 2 wereldtitels. Het WK is altijd een speciale wedstrijd.
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    @Gino Denil, juist, en ben geen Van Aert fan, maar.... onderschat hem niet! Die witte trui met die 5 banden v/d werelddelen die doen hem het.
  • René Pijnacker

    5 jaar geleden
    Zonder de lekke banden van Bieles was het 2-2 geweest voor wat betreft het aantal gewonnen WK's elites. En ik weet niet wat zgn. 'beschamender' is. Als WK nauwelijks een deftige koers winnen, of 30+ koersen winnen en geen WK.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Of zijn complex, Jan Van Rompaey. Want nog eens naast de titel grijpen zou heel erg en heel beschamend zijn. En op zo een dag kan Van Aert altijd iets meer.