Een olieveld in Irak.
Volledig scherm
Een olieveld in Irak. © REUTERS

Nederlands bergingsbedrijf kocht mogelijk Iraaks politicus om

Mammoet, dochter van Nederlands grootste familiebedrijf SHV, heeft een invloedrijke Iraakse politicus betaald om de minister van Olie gunstig te stemmen in een zakelijke kwestie. Dat blijkt uit onderzoek van de krant NRC.

6 reacties

  • Eric Vervecken

    5 jaar geleden
    klassiek. Dit is courant in dit soort landen en zelfs een normale werkpraktijk. Ikzelf heb ooit ook nog ervaring gehad met dit soort steekpenningen.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Ach ze moeten niet zeuren , Hier worden Politici als sinds mensenheugenis omgekocht door de Rijken en hun bedrijven , de Vele Lobby groepen betalen miljarden aan Politici overal in de wereld om wetten en zaken in hun voordeel te bekomen ! Democratie is dus een illusie wij leven in een Plutocratie !
  • willem merken

    5 jaar geleden
    In die landen is dat ingebakken in hun cultuur, als je geen baksjisch geeft krijg je daar niks gedaan. Hoe hoger het postje hoe groter de verwachting.
  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Corruptie/omkoping is toch helemaal niet erg, als we sommigen moeten geloven...!?? Dat is soms zelfs noodzakelijk als je je werk goed wil doen, volgens onze eigenste Parlementsvoorzitter en N-VA-boegbeeld Siegfried Bracke...! En om diens baas te parafraseren: "Is dàt nu het schandaal van de eeuw, ja...!?" ;)
  • Ronny Claes

    5 jaar geleden
    Bedrijf moet naar de grond worden gehaald