Mogelijk schuldig verzuim bij zelfdoding in cel

© rr

De Mechelse onderzoeksrechter is een onderzoek gestart naar mogelijk schuldig verzuim bij de zelfdoding van Heistenaar Kurt Wouters. Hij wil weten of het personeel snel en adequaat heeft opgetreden.

Theo Derkinderen

Cipiers troffen het lichaam van Kurt Wouters half september levenloos aan in zijn cel in de Mechelse gevangenis. De man zat in voorhechtenis voor de moord op zijn vader. Zoals gebruikelijk stapten de politie en het gerechtelijk labo ter plaatse af, maar nu is ook de Mechelse onderzoeksrechter met een onderzoek gestart. Het gaat om een onderzoek naar schuldig verzuim. Er zijn vermoedens gerezen dat er mogelijk niet tijdig of adequaat is ingegrepen toen Wouters werd aangetroffen.

Het parket bevestigde dit weekend dat er een onderzoek is opgestart, maar wil geen verdere details geven. Voorlopig is niemand geschorst van het personeel in de Mechelse gevangenis.

Kurt Wouters vermoordde in februari zijn vader Gustaaf in hun gezinswoning in Heist-op-den-Berg. Dat gebeurde na een hoogoplopende ruzie over de nakende echtscheiding van Gustaaf en zijn vrouw Marina J.

Gustaaf werd in elkaar geslagen en de keel overgesneden. Hij werd nog naar het ziekenhuis overgebracht maar overleed enkele dagen later.

Ook moeder Marina J. werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Na de zelfdoding van Kurt werd de vrouw uit de gevangenis ontslagen, maar ze zit sindsdien wel thuis met een enkelband.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen