Matthias (31) overleden in de 'beste nachtclub van het land': “Hij zakte plots in elkaar”

© *

In de Gentse club Kompass, onlangs verkozen tot beste nachtclub van ons land, is zondagochtend een medewerker onwel geworden en niet veel later overleden. Matthias Hofman (31) zou al langer last hebben gehad van kortademigheid. Het parket onderzoekt de doodsoorzaak.

Sander Luyten

Medewerker Matthias Hofman uit Dendermonde voelde zich omstreeks 6.15 uur onwel worden. “Het was de tweede keer dat hij voor ons werkte. Matthias heeft tot vier uur aan de deur gestaan om tickets te scannen”, vertelt een aangeslagen Chloë Piessens van Kompass. “Toen hij twee uur later aangaf dat hij zich niet goed voelde en kortademig was, is ­iemand met hem naar de EHBO gegaan en is er meteen een ambulance gebeld. Hij zakte in elkaar en had een zwakke pols.”

Hartaderbreuk?

Ook Nick Ramoudt, de uitbater van de Brusselse discotheek Fuse die het feest zaterdag mee organiseerde, is zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen. “Ik wacht op meer informatie over de oorzaak en leef mee met de ­ouders. Natuurlijk leggen mensen snel de link met drugs als zoiets in een club gebeurt. Dat is jammer, want voorlopig wijst niets daarop”, zegt Ramoudt. “Natuurlijk worden in het nachtleven soms drugs gebruikt, maar niet door iedereen. Niet elke wielrenner die een koers wint, zit aan de doping.”

De zaak is in handen van het Oost-Vlaamse parket. “Er is een wetsdokter aangesteld om het doodsoorzaak te onderzoeken”, zegt het parket. De resultaten waren zondag nog niet bekend. In zijn vriendenkring is te horen dat Hofman al een tijd kortademig was. Vermoed wordt dat het om een hartaderbreuk gaat.

Hartverscheurend verdriet

Wat de oorzaak ook is: het verdriet dat met het overlijden gepaard gaat, is hartverscheurend. Matthias Hofman is de jongste zoon van Hilde Dierickx, ex-gemeenteraadslid voor Open VLD in Dendermonde, en Frank Hofman, voorzitter van voetbalclub KV Sint-Gillis. Zijn broer Laurens Hofman zetelt in de gemeenteraad en is fractieleider bij de Dendermondse liberalen. Op de website spreken de clubleden hun steun uit voor de nabestaanden. Ook Kompass wil snel zijn medeleven betuigen aan de ouders.