Kunstwerk Banksy voor Bataclan gestolen

© EPA-EFE

Een afbeelding op de nooduitgang van de Parijse concertzaal Bataclan is dit weekend gestolen. Vanwege de stijl wordt het werk aan de Britse streetartist Banksy toegeschreven.

red

Op het werk is een gesluierde vrouw te zien die het hoofd treurend naar beneden houdt. Het werd voor het eerst vorig jaar in juni opgemerkt, toen in korte tijd verschillende muurtekeningen in de stijl van Banksy in de stad verschenen.

De afbeelding staat op een symbolische plek. Via de nooduitgang konden verschillende concertgangers zich in november 2015 in veiligheid brengen, toen bij een terroristische aanslag tijdens een concert van Eagles of Death Metal 89 mensen om het leven kwamen.

Het was de Bataclan die het nieuws via Twitter bekendmaakte: ‘We zijn overweldigd door verontwaardiging’, liet het weten. ‘Het werk van Banksy, een symbool van contemplatie dat iedereen toebehoort – buurtbewoners, Parijzenaars en burgers van de hele wereld – is ons ontnomen.’

De Parijse politie verklaarde aan Reuters dat dieven met een bestelwagen in de nacht van vrijdag de deur, met de tekening erop, hebben uitgebroken.