iStock
Volledig scherm
© iStock

Open Vld wil (bedrijfs)wagenpark vergroenen

Kamerlid Egbert Lachaert (Open Vld) wil het bedrijfswagenpark in ons land sterk vergroenen. Hij dient een wetsvoorstel in om het fiscale en parafiscale voordeel tussen 2023 en 2028 geleidelijk te laten uitdoven voor vervuilende wagens. Zo wordt niet aan het loonpakket van de werknemers geraakt, terwijl de maatregel op langere termijn ook voor de vergroening van het totale wagenpark moet zorgen.

34 reacties

  • Jan Jansens

    5 jaar geleden
    Ze blijven gewoon files subsidiëren hoe je het ook draait of keert. Kostprijs 4 miljard € per jaar en iedereen draait er mee voor op. Sommige vergeten wel dat ze voor 400 € bruto zelf geen wagen kunnen kopen met alle voordelen die een bedrijfsauto nu heeft, je zal snel iets dichterbij huis zoeken of een andere alternatief van vervoer want de kosten wegen niet op tegen de voordelen die je nu hebt.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    99% rijd er in het weekend ook mee rond,sta enkel woon en werkverkeer toe en verbied ze de auto's na de werkuren te gebruiken.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Gewoon afschaffen die bedrijfswagens voor de happy few. Een gewone arbeider moet ook zien hoe hij op zijn werk geraakt zonder firmawagen.
  • Wim Peeters

    5 jaar geleden
    Indien je een groene bedrijfswagen wil subsidiëren en aanmoedigen moet je bij aankoop van bedrijfswagen de bedrijven ook verplichten om een zonnepaneel met batterij te installeren bij de werknemer thuis zodoende wagen 's avonds aan batterij kan opladen of per bedrijfswagen één oplader op zonne-energie voorzien op parking bedrijf.
  • boudewijn schepers

    5 jaar geleden
    Het voordeel van bedrijfswagen moet afgeschaft worden dat is de enige oplossing