Loekie komt misschien terug op tv.
Volledig scherm
Loekie komt misschien terug op tv. © ANP

Nederland wil leeuwtje Loekie terug op tv: petitie scoort 10.000 handtekeningen op één dag

TVDe Nederlandse kijkers willen dat het leeuwtje Loekie terug op tv komt. De petitie om dat te realiseren behaalde op één dag al het beoogde aantal handtekeningen. Loeki onderbrak de STER-reclames meer dan dertig jaar. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast “asjemenou” riep.

6 reacties

  • Thomas Van Der Linden

    5 jaar geleden
    Loeki was altijd het leukste van de reclame en is nostalgie dus hopelijk komt hij terug met zijn vriendjes.
  • Dick van Aggelen

    5 jaar geleden
    Hoef je de STER niet meer weg te zappen.
  • Wanda Helsen

    5 jaar geleden
    Dat hoeft voor mij echt niet terug te komen, dan duurt de reclame nog langer. Neen, houden zo! Was toen leuk, er ware toen ook maar vier reclameblokken per avond voor en na de journaals en ook de intro's waren heel erg leuk. Mooie intro's dat zou wel weer terug mogen komen, nu is het saai.
  • Anja Box

    5 jaar geleden
    Leuk.zouden ze beter hier ook doen bij VTM en de rest ofwel de reclame minderen onder de films dat loopt de spuigaten uit
  • Jan Munkens

    5 jaar geleden
    Asjemenou, toch niet opnieuw die leeuw!
  1. Sabrina uit 'Don't Worry Be Happy' kroop uit diep dal: “Ik vond zelfmoord altijd egoïstisch. Maar plots dacht ik er ook over na”
    PREMIUM
    TV

    Sabrina uit 'Don't Worry Be Happy' kroop uit diep dal: “Ik vond zelfmoord altijd egoïstisch. Maar plots dacht ik er ook over na”

    “Vroeger kocht ik in de supermarkt wat ik wilde, nu klop ik aan bij de sociale kruidenier. Daar word je nederig van.” Als alleenstaande mama kent Sabrina Van Steenbergen de schaduwkant van het leven. Ooit baatte ze een succesvolle crèche uit, maar een zware burn-out zoog haar mentaal - én financieel - helemaal leeg. Hoe Sabrina haar leven nu op de rails houdt, toont ze in ‘Don’t Worry Be Happy’. “Toen ik invalide werd verklaard, voelde het alsof mijn leven voorbij was.”
  2. ‘Sing Again’-kandidaat Pim Symoens: “Zonder mij was er wellicht nooit sprake geweest van ‘Blokken’”
    Mediawatchers

    ‘Sing Again’-kandidaat Pim Symoens: “Zonder mij was er wellicht nooit sprake geweest van ‘Blokken’”

    Hij werd in 2005 na zijn finaleplaats in de talentenschool ‘Star Academy’ gebombardeerd tot opvolger van Koen Wauters, maar eigenlijk zal Pim Symoens vooral in de Vlaamse tv-geschiedenis worden ingeschreven als de jongen die ervoor zorgde dat Vlaanderen ‘Blokken’ kreeg. “Ik had zolang bij mijn ouders gezaagd voor een GameBoy. Toen ze bezweken voor mijn gezaag, was het vooral mijn vader die Tetris speelde en zo op het idee van Blokken kwam. De rest is tv-geschiedenis”, zo vertelt Pim Symoens in de podcast ‘HLN Mediawatchers’.