Koppel dat samen wil sterven, kan nu toch euthanasie krijgen

© Kioni Papadopoulos

Het koppel uit Deurne dat samen euthanasie wenste maar niet kreeg en daarom zijn verhaal deed in de krant afgelopen weekend, kan nu toch geholpen worden als het dat nog wil. Dat zegt Joost Baert, hoofdgeneesheer van het AZ Klina.

sylvia mariën

Fred Vandemeulebroucke bleek bij een onderzoek naar darmkanker een cyste op zijn pancreas te hebben. Volgens zijn arts was dat aanvankelijk niet onrustwekkend, maar dat bleek het uiteindelijk wel te zijn. Toen Fred pijn kreeg, was het al te laat. De kanker was uitgezaaid. Hij kreeg wel nog chemotherapie in het AZ Klina in Brasschaat. Maar daar stopte hij in het voorjaar zelf mee.

“Om voor mijn vrouw te zorgen, want terminaal was ik toch”, vertelde Fred afgelopen weekend in uw krant. Zijn echtgenote Lisette Franck lijdt aan MS in vergevorderd stadium, chronische bronchitis en de ziekte van Crohn. Soms is ze helder, soms niet meer.

In januari dit jaar al diende het koppel een aanvraag in om samen euthanasie te krijgen. “Onze artsen stonden er welwillend tegenover”, zegt Fred. “Maar tien maanden later en ruim 4.000 euro medische kosten armer, zitten we hier nog steeds.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen-Stad van maandag 24 oktober

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen