Steven Richardson
Volledig scherm
© Steven Richardson

"Zeven op de tien Belgen willen elektrische auto als die evenveel kost als gewone wagen”

Zeventig procent van de Belgen zou bij de aankoop van een nieuwe wagen een elektrische auto kopen als die evenveel zou kosten als een gewone wagen. Meer dan de helft van de Belgen (54 procent) zou de auto ook graag wat meer laten staan. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een iVOX-studie over mobiliteit, van 2 tot 8 januari afgenomen bij duizend actieve niet thuiswerkende Belgen, in opdracht van Greenpeace. 

79 reacties

  • Dirk Saenen

    5 jaar geleden
    Het blijft toch onvoorstelbaar hoeveel nonsens er over electrisch rijden wordt verteld. Niet op vakantie kunnen ? Ik ben afgelopen vrijdag middag om 11u30 in Sevilla vertrokken, en was zaterdagavond om 22u thuis, in de Kempen. Met een rustige overnachting in Bayonne en voldoende stops om te ontspannen. En oh ja, intussen ook de batterij van mijn Tesla bij te laden. Stop met fantaseren en de priet-praatjes van de oliemaatschappijen te geloven.
  • frank hannaert

    5 jaar geleden
    Elektrische wagen = gedaan met de vrijheid, mijn Opel astra actieradius tss 800 en 1100 km dan 5min tanken weer tss 800 en 1100 km. Op reis gaan en toeren , niet met elektrische wagen, je staat meer dan de helft stil!
  • Maarten Heynderickx

    5 jaar geleden
    Dan Midden, ik zou dringend van elektriciteitsleverancier veranderen. 35 cent/kWh??? Dan zouden u zonnepanelen heel snel terugverdiend zijn.. (moest je die hebben). Reken 20 cent als je snachts laadt. En reken een pak minder met zonnepanelen. Waar halen jullie toch die cijfers???? En sorry maar gelijk welke benzine wagen kost makkelijk 9 euro per 100km om te rijden. Elektrisch rijden kost max 4 euro per 100km..
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Evenveel kosten als gewone wagen. Even ver kunnen rijden als een gewone wagen. Even vlug kunnen terug opladen als een gewone wagen.
  • Koen Verbeeck

    5 jaar geleden
    @raf peeters: erg kort door de bocht. Als zaakvoerder van een klein it bedrijf kan ik stellen dat onze firmawagend broodnodig zijn. Als mij medewerkers zelf een auto moeten kopen dan blijft het totaal aantal auto's gelijk (alleen rijden ze er mss 10j mee). Niet onbelangrijk is dat salariswagens jammer genoeg nog het enige middel is om te verlonen op een voor het bedrijf betaalbare manier (en dan nog). Kortom als ze dat systeem afschaffen kunnen wij niet meer competitief verlonen en stopt het..