Het incident gebeurde in het station Brussel-Noord
Volledig scherm
Het incident gebeurde in het station Brussel-Noord © RV

Veiligheidsagenten zetten reiziger hardhandig uit trein na incident na klimaatbetoging: “Was dat geweld nu echt nodig?”

Een reiziger die gisteren na de klimaatbetoging in Brussel in een overvolle trein in eerste klasse zat zonder geldig treinticket, is door veiligheidsagenten van Securail hardhandig uit de trein gezet. Omstaanders filmden het incident en vroegen zich af of het geweld waarmee de persoon werd aangepakt, echt wel nodig was. Volgens hen hadden ze toestemming om door de grote drukte in eerste klasse te gaan zitten.

169 reacties

  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Het gevolg van een verkeerde opvoeding en gebrek aan respect .Zal nog vaak met zijn hoofd tegen de muur lopen.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Het "slachtoffer" moet de richtlijnen van het treinpersoneel opvolgen. Ook zeker als die richtlijnen het tegengestelde zijn van wat hij daarvoor te horen zou hebben gekregen. In deze maatschappij moeten zulke sujetten op een passende manier onder handen genomen worden.
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Ofwel heeft de treinbegeleidster toestemming gegeven en dan is hier maar één antwoord: ontslag, wegens niet geschikt. Ofwel, zoals sommigen veronderstellen, maar niet weten, is er meer aan de hand. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat zij geen controle van de tickets deed. Klets toch niet zo uit uw nek aub. Er zijn beelden en die waren er ver over !
  • Bob Fréson

    5 jaar geleden
    Wie zegt dat die kerel wel degelijk een vervoerbewijs had. Ik denk dat er veel meer aan de hand was met die kerel en zijn partner. Dat ze hem maar een serieuze boete doen betalen, plus interventie en weerspannigheid aan veiligheidspersoneel. Dat gaat een serieuze rekening worden.
  • Richard du Maine

    5 jaar geleden
    @Gerda Vermuylle klopt allemaal. Maar zoals het hier omschreven wordt, hebben deze mannen iemand zonder dyidelijke reden uit de trein geSLEEPT. Geen identiteits- of vervoerscontrole, geen veiligheidscontrole, niks. Gewoon opgestapt en vastgegrepen... Dat moet onderzocht worden.