Brand legt kapsalon volledig in de as, vier honden en twee katten op nippertje gered

© wjn

© wjn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een hevige brand heeft zondagochtend kapsalon De Reuse, én het appartement boven de zaak, in de Twijnderstraat in Aalst zo goed als volledig vernield. Op het moment dat het vuur uitbrak was, op vier honden en twee katten na, niemand aanwezig. Niemand raakte gewond, ook de dieren konden gered worden. Vermoedelijk was een probleem aan de elektriciteitskast de boosdoener.

Wim Jacobs

Het was een buurtbewoner die omstreeks 8.30 uur de zwarte rookpluim aan het kapsalon op de hoek van de Dendermondsesteenweg met de Twijnderstraat opmerkte en meteen de hulpdiensten verwittigde. De brandweer van Aalst was snel ter plaatse en startte meteen de bluswerken.

K., de eigenares van het salon en tegelijkertijd ook de bewoonster van het appartement boven de zaak, was op dat moment niet aanwezig. Haar vier honden konden dankzij de snelle interventie van de Aalsterse brandweermannen gelukkig nog op tijd uit het pand gehaald worden en werden opgevangen. Ook twee katten, die tijdens de brand het hazenpad hadden gekozen, keerden veilig en wel terug.

De woning en het kapsalon waren jammer genoeg niet meer te redden. De schade veroorzaakt door het vuur en de rook is zowel op de beneden-, de boven- als de zolderverdieping bijzonder groot. Alleen de achterzijde van het gebouw, waar de dieren verbleven, bleef nog relatief gespaard.

Aalsters burgemeester Christoph D'Haese ging ter plaatse de schade opmeten en sprak ook met de eigenares van het kapsalon. “De vrouw was uiteraard zeer geëmotioneerd door de feiten en had haar medicatie nodig. Ik heb die gelukkig samen met de brandweer uit de woning mogen gaan halen. Wij hebben haar een noodwoning aangeboden, maar zij gaf er de voorkeur aan om voorlopig bij haar zus in Affligem te verblijven. Onze sociale dienst volgt de zaak uiteraard verder op”, aldus D'Haese.

Solidariteitsacties

De brand zou mogelijk ontstaan zijn aan de elektriciteitskast op de benedenverdieping van de woning. De bevindingen van de branddeskundige zullen uitsluitsel moeten brengen.

Op Facebook circuleren intussen al oproepen om de vrouw een hart onder de riem te steken. Vrienden en kennissen willen evenementen organiseren om K. er terug bovenop te helpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen