Crombez haalt uit naar minister Van Overtveldt en Geert Noels over 'verzinsels rijkste Belg'

Wat Geert Noels zegt is niet geloofwaardig, want hij wordt onder meer betaald door minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Dat zei Sp-a voorzitter John Crombez in het middagnieuws van VTM op zondag, waar hij te gast was. En Crombez viseert ook Van Overtveldt zelf: de minister van Financiën helpt multinationals om hun belastingvoordelen toch te behouden, zegt hij.

Vrijdag raakte bekend dat de rijkste Belg, Alexandre Vandamme, verhuist naar Zwitserland. Econoom Geert Noels becijferde dat de regering daardoor zeker al zeventig miljoen euro mist aan belastinginkomsten.

Maar volgens John Crombez is dat quatsch: 'Noels kan dat niet weten. Of hij heeft informatie die de rest van België niet heeft.' En Crombez voegt er nog iets aan toe: 'Hij wordt soms betaald door de minister van Financiën om hem te adviseren', waarmee hij zijn punt wil maken: 'Het is altijd dezelfde propaganda van dezelfde mensen. Dat grote vermogens doen bijdragen gevaarlijk is. Maar zo komt het altijd terecht bij de gewone mens', aldus Crombez.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen