Jim Caviezel als Jezus in de film ‘The Passion of The Christ’.
Volledig scherm
Jim Caviezel als Jezus in de film ‘The Passion of The Christ’. © EPA

Gerenommeerde historicus: Jezus is nooit verrezen, omdat hij nooit gestorven is aan het kruis

Wat is er waar aan het Bijbelverhaal over de kruisiging, dood en verrijzenis van Jezus Christus, en wat niet? Het zal een eeuwig debat blijven, en de bekende Duitse historicus Johannes Fried voegt er nu nog een nieuwe laag aan toe. Volgens hem was het goed mogelijk dat Jezus eigenlijk nooit gestorven is aan het kruis, maar in een coma is geraakt waar hij dan na drie dagen uit ontwaakt is. 

76 reacties

  • carla stam

    2 jaar geleden
    Haast u, lieve man! IK ben 81 jaar en nu pas heb ik het volledige besef dat Jezus de Zoon van God is. Hij is voor onze zonden hier op aarde gekomen. lees uw Bijbel zowel het Oude testament als het nieuwe testament, daar wordt u de weg gewezen, naar het lijden van jezus Christus. Zijn leven op aarde Zijn lijden aan het kruis met daarbovenop al onze zonden. Dit lijden was zo zwaar en het Zijn dood bracht ons de eeuwige redding. Bidt om geloof en liefde en u bent voor eeuwig Gods kind.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De dode zeerollen bevatten verwijzingen naar het Oude Testament en naar het maatschappelijk leven ten tijd van Christus. Opvallend is dat Jezus, de zoon van God, of zijn volgelingen nergens bij name genoemd wordt. En de term Zoon van God wel in de rollen voorkomt, maar dat die term niet verwijst naar Jezus, Mario Bocque.
  • van bogaert jeroen

    5 jaar geleden
    Als hij toen niet stierf.... ondertussen wel vrees ik.
  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    Waar mensen zicht toch mee bezig houden. Die verhalen zijn alleen maar uitgevonden om de mensen in lijn te houden en ze doen te geloven dat mirakels bestaan, en het werkt precies ook nog als ik de mensen hieronder hoor:-)
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Het is alleszins meer geloofwaardig dan klakkeloos aannemen dat er iets bestaat dat er niet is. Voor alles wat de mens niet begreep in die tijden zou er wel iets kunnen geweest zijn …. de god van het vuur, van de donder, de godin van de vruchtbaarheid, …. want hoe kon je dit alles verklaren? ,,Wanneer in een mensengeest eenmaal de vrijheid is losgebroken, hebben de goden er geen vat meer op.”