VISTA! met Philippe Bormans, CEO van Union: “In 1B maken we elkaar langzaam maar zeker kapot”

VISTA!Vandaag te gast in VISTA!, onze wekelijkse voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports: Philippe Bormans, de CEO van Union. De tweedeklasser heeft morgenavond in het Dudenpark een afspraak met de geschiedenis: bij winst tegen KV Mechelen, die andere tweedeklasser, speelt het op 1 mei de finale van de cup in ‘hun’ Brussel, op de Heizel. De heenmatch Achter de Kazerne eindigde op 0-0. Naast Bormans waren ook Stephan Keygnaert, Chef Voetbal van Het Laatste Nieuws, en HLN-analist Marc Degryse aanwezig. Moderator was Niko Lainé van Proximus Sports.

1 reactie

  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Keygnaert is ook terug, was die niet geschorst ?. Over het voetbal wordt TE veel gezeverd. Anderlecht heeft nog is gewonnen en ze denken al dat ze kampioen zijn.
  1. De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen”
    VISTA!

    De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetbal­lend vermogen”

    Anderlecht begon na een reeks van 13 op 15 vol goede moed aan de play-offs, maar in de Genkse Luminus Arena volgde al op speeldag één een ontnuchtering (3-0). “Het luidde dat het bij Anderlecht veel beter ging na de winterstop. Maar je moet eens kijken tegen wie ze allemaal speelden, hé”, aldus VTM-analist Gilles De Bilde in VISTA!. “Dat is geen referentie geweest. Je moet rekenen op Verschaeren, een jongen van 17 jaar - op zijn creativiteit en op zijn impulsen. En je moet rekenen op de onvoorspelbaarheid van Bolasie. Dat zijn de enige twee. Daarachter zit het grote niets op dit moment. Dit heb ik nooit gezien. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen.”
  2. “Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging”
    VISTA!

    “Trossard is veel volwasse­ner geworden toen Pozuelo wegging”

    Voor Johan Boskamp is Leandro Trossard een van de exponenten van het Genkse succes. “Het klinkt misschien gek, maar Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging. Clement heeft hem ook belangrijk gemaakt en hem de aanvoerdersband gegeven. Hem verantwoordelijkheden gegeven. En dan bewijst hij het helemaal, waardoor Trossard gaat groeien. Bovendien, en dat doet hij nu veel beter dan in het begin, is hij altijd aanspeelbaar. Ook wanneer hij tussen de linies gaat spelen. Waar het vroeger Pozuelo was die vaker de bal opeiste.”