Premier Michel vanmorgen op de Diplomatieke Dagen.
Volledig scherm
Premier Michel vanmorgen op de Diplomatieke Dagen. © Photo News

Michel ontvangt morgen Klimaatcoalitie: “We hebben al veel gedaan voor het klimaat, maar het misschien te weinig uitgelegd”

Daags na een nieuwe grote klimaatmars in Brussel ging premier Charles Michel (MR) vanmiddag kort in op het thema klimaat. In zijn toespraak op de eerste dag van de Diplomatieke Dagen, de jaarlijkse bijeenkomst van de Belgische diplomatie, identificeerde Michel drie doelen die de regering tegelijkertijd moet verwezenlijken om tot een efficiënt klimaatbeleid te komen. "We moeten de waarheid zeggen: we moeten zorgen voor én bevoorradingszekerheid én redelijke tarieven, en tegelijk ook onze internationale engagementen respecteren. Dat is niet evident." Michel ontvangt morgen een delegatie van de Klimaatcoalitie.

27 reacties

  • Ingrid Delphine Souffriau

    5 jaar geleden
    Onze politiekers zouden de kosten van al hun voorstellen kunnen financieren met het geld dat ze nu voor de mandaten krijgen.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Veel gedaan voor het klimaat!!! Enkel de accijnzen verhogen, vraagt nu niet teveel inspanning hé. Voor de rest ontbossen en grote chemische fabrieken zetten die met een minimum aan arbeiders draaien. Géén alternatief voor de energieschaarste voorzien met het gevolg dat we volgende winter weer in de miserie zitten,
  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    Jullie willen iets doen, stop dan met tegen tewerken !. Schaf de prosumenten vergoeding af en de slimme meter. De mensen zullen MASSAAL zonnepanelen leggen, en zorg dat batterijen ook interessant worden, maar nee, de staat MOET zijn geld hebben en al de rest van jullie argument zijn gewoon drogredenen. Jullie zijn gewoon een onbetrouwbare partner die NIET ten dienste staat van de bevolking en haar verzuchtingen.
  • Jos De Wever

    5 jaar geleden
    De CO2-uitstoot van kernenergie vergelijkbaar met die van hernieuwbare energie.Er is dus geen reductie in CO2 om de klimaathysterie te stoppen. Investeren in hernieuwbare energie is uiteraard een goede zaak maar heeft geen invloed op het klimaat of Co2-reductie.
  • Ronnie Mathieu

    5 jaar geleden
    Ik zie niet onmiddellijk een politieke aanzet om reëel in actie te schieten om dringend ons klimaatbeleid om te zetten van voornemens naar daadwerkelijkheid. Integendeel, ik lees een opsomming van gerealiseerde stapjes die niet kordaat genoeg zijn. Het is 5 na 12 dames en heren. Laat jullie vrees voor een toekomstige politieke carrière achterwege, en durf beslissen ook als dit jullie herverkiezing in mei zou kelderen. Denk aan de toekomst. Onze (klein)kinderen danken jullie.