Een week op vakantie gaan of een onverwachte uitgave doen van 1.100 euro is voor een kwart van de Belgen onmogelijk.
Volledig scherm
Een week op vakantie gaan of een onverwachte uitgave doen van 1.100 euro is voor een kwart van de Belgen onmogelijk. © Getty Images

Eén Belg op vijf worstelt met budget

Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede georganiseerd door het Belgisch statistiekbureau Statbel. De armoede-cijfers liggen in lijn met de voorbije jaren.

9 reacties

  • René Verhoeven

    5 jaar geleden
    Bart Adam heeft het bij het rechte eind, zaaien naar de zak! Onze grootouders waren boeren, hebben niks anders gedaan dan enkel werken, geen sport, luxe, concerten enz... dat konden ze niet betalen. Ze waren gelukkig als ze op zondag eens een stuk taart konden eten, de rest van de week werken! We zijn veel te verwend nu.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Arme mensen staan niet vermeld in het woordenboek van deze regering, wel staat er wie weinig heeft moet veel betalen wie veel heeft hoeft niets te betalen.
  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Dit zijn in ons land ongeveer 2,5 miljoen personen of een 625 .000 gezinnen . Hallo verkozenen .
  • jan geens

    5 jaar geleden
    Jaja ... zover komen we . Eten onbetaalbaar en electronica te over . Ook propere lucht huisvesting ,... straks alleemaal enkel voor de happy few . De regering iemand uit de armoede halen ? wat een mop ! Erin duwen zeker .. en ...er komen weer wat accijnsverhogingen ..reken maar .
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Je zal pas de miserie zien als 'den ellentriek' moest uitvallen!