Supermarkt krijgt voor tweede keer in twee maanden gewapende overvallers over de vloer

© ptb

Gewapende overvallers gingen voor de tweede keer in twee maanden aan de haal met cash geld van de Spar in Wervik. Ze bedreigden het personeel met pistolen en messen. “Het is niet zeker of er een verband is met de vorige feiten”, klinkt het bij de politie.

Thijs Pattyn

De Spar aan de Menensesteenweg in Wervik kreeg vrijdag voor de tweede keer in twee maanden tijd gewapende overvallers over de vloer. “Het ging allemaal heel snel”, zegt uitbater Mario Debeuf. “Een Franstalige man, vermoedelijk een Noord-Afrikaans type, kwam binnen en liep meteen naar de kassa. Hij haalde een mes uit en zwaaide ermee richting de borst van de medewerker. Hij bedreigde ook mijn moeder die hier werkt.”

De dief maakte cash geld buit. “Het duurde hooguit één minuut”, aldus Debeuf. “Buiten stond een rode Seat hem op te wachten, de wagen verdween in de richting van Menen. Buiten zou een muts gevonden zijn. De kassamedewerker is sterk onder de indruk van de overval en blijft enkele dagen thuis om te bekomen.”

Dieven bedreigden in augustus ook personeelsleden en klanten in de Spar en stalen de inhoud van de kassa. “Zo'n gewelddadige overval hadden we hier nog niet meegemaakt. Het waren toen drie jonge donkere mannen met pistolen. Ze spraken Frans en Engels door elkaar en verdwenen ook in de richting van Menen. De politie heeft hen nog niet gevonden.”

Camera’s

De Spar-uitbater voelt zich machteloos tegenover de overvallen. “Ik heb wel camera's, maar ze bedekken hun gezicht met bivakmutsen. Het blijft afwachten of die beelden helpen bij het onderzoek. Ik weet niet hoe ik mijn winkel kan beveiligen tegen wapens. Als klanten met de kaart betalen, is er geen buit, maar we kunnen hen toch niet verbieden met cash geld te betalen? Het is heel frustrerend, waarvoor werken we nog? De kans is klein dat ik mijn geld terugzie. Alle tips zijn welkom. Gelukkig vielen er nog geen gewonden.”

De politie verspreidde een signalisatiebericht van de wagen. “Het is niet zeker of er een verband is met de vorige feiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen