Direct naar artikelinhoud
Spanje

Grootschalig protest tegen Uber in Madrid: taxi’s leggen verkeer lam

Grootschalig protest tegen Uber in Madrid: taxi’s leggen verkeer lam
Beeld AP

Honderden taxichauffeurs hebben tijdens de ochtendspits in Madrid een drukke verkeersas geblokkeerd. Met hun grootste protest tot dusver hopen ze de regering te overtuigen dat er strengere richtlijnen nodig zijn voor taxidienst Uber.

De Spaanse taxichauffeurs vinden de prijzen van Uber veel te laag en spreken van oneerlijke concurrentie. “Wat ze doen, is illegaal, maar er gebeurt niets”, klinkt het bij chauffeur Juan Mateos. Daarom voeren hij en zijn collega’s sinds vorige week actie in verschillende grote steden.

In september bepaalde de Spaanse regering dat taxidiensten zoals Uber binnen de vier jaar moeten voldoen aan de regulering voor taxibedrijven. Veel te laks, oordelen de taxichauffeurs, die dringend strengere richtlijnen eisen.

Maandagochtend pakten ze uit met de grootste protestactie tot dusver: een van de belangrijkste verkeersassen van Madrid, de Paseo de la Castellanana, werd tijdens de ochtendspits lamgelegd. De Spaanse politie had enkele uren nodig om de taxichauffeurs te verdrijven.