Sarah Claerhout (CD&V) pikt ‘beledigingen’ van Beke niet

© fvv

Vandaag zou ze samenzitten met haar voorzitter Wouter Beke (CD&V) om een ruzie uit te praten. Maar of Sarah Claerhout nog op die afspraak zal verschijnen, is plots niet zeker. Ze pikt het namelijk niet dat Beke haar “psychologisch onstabiel” heeft ­genoemd.

hca, jcd, fro

Claerhout, die in Gent de CD&V-lijst zou trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen, kondigde vrijdagavond plots aan dat ze uit de partij stapte. De aanleiding zijn twee beslissingen van partijgenote en minister van Onderwijs Hilde Crevits over de UGent. Claerhout is het oneens met de ‘inkanteling’ van het UZ Gent in de UGent en met de nieuwe genderregels bij de rectorverkiezingen. Daarom stuurde ze eind vorige week een mail naar Beke waarin ze dreigde met ontslag. Tot haar verbazing bleef hij daar koeltjes onder en bezorgde hij haar de documenten die ze voor ontslag moest ­invullen, “als dat jouw keuze is”.

Het nieuws lekte uit en zaterdagochtend boog het Gentse partijbestuur zich al over hoe het nu voort moest. Daar zou Claerhout te kennen hebben gegeven dat ze toch aan boord wil blijven. Maar in een uitgelekte e-mail, die De Morgen kon inkijken, haalt de Gentse opnieuw scherp uit. Ze pikt het niet dat Beke zou hebben gesuggereerd dat ze “psychologisch onstabiel” geworden was. “Waarom zijn vrouwen hysterische wezens als ze het oneens zijn?”, zegt Claerhout. “Ik hoop dat ik geen nieuwe brief moet schrijven waarin ik nog eens mijn ontslag moet aan­bieden.”

Of de Gentse op de uitnodiging van Beke ingaat, is na de nieuwste mail niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen