Hendrik Bogaert (CD&V).
Volledig scherm
Hendrik Bogaert (CD&V). © BELGA

Hendrik Bogaert pleit voor negatieve inkomensbelasting

Eén Belg op vijf had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, blijkt uit cijfers van Statbel. CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert pleitte vanavond in "Terzake" voor een negatieve inkomensbelasting, waarbij de overheid mensen beneden een bepaald inkomensniveau extra geld toestopt bovenop het loon. "Ik denk dat dit de enige manier is", zei hij.

36 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    En wie betaald dat verschil dan? Waarom moet de belastingbetaler daavoor opdraaien? Laat de bedrijven gewoon de lonen met 2 euro verhogen. Zelfde resultaat en het enige juiste. Hun aandeelhouders maken grote zwier met alle miljoenen die ze per jaar meer verdienen.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Minister van staat Jos Geysels ? Aan wat heeft die dat verdiend. Destijds de uitvinder van het Cordon ,en dan gaan lopen voor de reacties van de mensen. Hebben hem een postje gegeven dat nooit bestond ,zodat hij de zakken kon vullen zonder te moeten werken. Voor de rest kon hij niks.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De zoveelste nep oplossing om bedrijven uit de wind te zetten. Het loonoverleg afbouwen zodat bedrijven zelf het loon van hun werknemers kunnen bepalen en dan de staat laten bijpassen omdat dat loon schandalig laag zal zijn. Verander de naam van 'volksvertegenwoordiger' maar in 'bedrijfsvertegenwoordiger'.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Nonsens dat de overheid moet bijpassen bij een loon want dit wil zeggen dat die lonen te laag zijn .het zijn de bedrijven die daarvan profiteren en die lonen verhogen moet betaald worden door de werkgever want die pakt ook de winsten op die lage arbeidslonen
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Leuk voorstel, maar dat zal voor de neoliberalen weeral niet mogelijk zijn.