Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rapport van Comité P over dood van 2-jarige Mawda “geeft onvoldoende antwoorden op cruciale vragen"

Het rapport van Comité P over de achtervolging op 17 mei 2018, waarbij de 2-jarige Mawda werd gedood door een verdwaalde kogel, geeft geen antwoord op een aantal cruciale vragen. Dat meldt het magazine Paris Match Belgique, dat het rapport heeft kunnen inzien. Volgens het magazine buigt het parlement zich er morgenvroeg over.

15 reacties

  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    Ga mij hier niet uitspreken over schuld of niet, maar blijf erbij als men een wagen meer dan 60 KM achtervolgt, zijn er andere manieren om hem tot stoppen te brengen, er bestaan talloze methodes, en het betrof dan nog een oude versleten cammionette en geen MB Sprinter die 200 kan.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Als de vluchtende wagen een gezin met kinderen had aangereden en er was een kindje gestorven dan had de politie ook de schuld gekregen. Het is een spijtig ongeval en de agent heeft het niet opzettelijk veroorzaakt, de ouders verschuilen zich achter het argument dat ze vrezen voor represailles als ze de mensensmokkelaar aanduiden. Als de ouders hebben drie keer geprobeerd Groot-Brittannië te bereiken, ze kenden het netwerk van smokkelaars en de gevaren.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    Hoe kan het dat Paris Match dit rapport al heeft kunnen inkijken nog voor dat dit in het parlement komt, heeft misschien, die voorzitter van de Franstalige liga,dit soms naar de bevriende pers gelekt al of niet in zijn gedachten goed opgesmukt? hij wil tenslotte de agenten bestempelen als koelbloedige moordenaars, en de daden van de ouders en smokkelaars goedpraten
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    De schuldigen zijn de ouders , mensensmokkelaars en de chauffeur van de wagen die weigerde te stoppen.
  • Bob Bedford

    5 jaar geleden
    Een cruciale vraag die nooit is gesteld: hoever kun je gaan als ouder je kind in gevaar te brengen door de wetten met voeten te treden ? Is het normaal dat je meer dan honderd kilometer achtervolgd wordt door de politie met hoge snelheid en nooit de veiligheid van je kind tijdens zo een "run" prioritair stelt ? Dat zijn voor mij cruciale vragen. Niet dat er uiteindelijk geschoten is, want na zo een lange achtervolging zat dat er sowieso aan te komen.