Hoofdzetel Staatsveiligheid in Brussel
Volledig scherm
Hoofdzetel Staatsveiligheid in Brussel © Photo News

Arbeidsklimaat bij Staatsveiligheid is zorgwekkend: pesterijen, discriminatie en algemene demotivatie

Een rapport over het welbevinden van de werknemers bij Staatsveiligheid schetst een ronduit zorgwekkend beeld: ontevredenheid over werking en structuur is troef onder de werknemers, de motivatie ver te zoeken, discriminatie, pesten en burn-outs zijn schering en inslag en werknemers komen middelen tekort om hun job naar behoren te kunnen uitoefenen. Dat bericht weekblad Knack maandagavond online.

8 reacties

  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Ze houden elkaar in de gaten in plaats van de terroristen,dat geeft een goed beeld van de veiligheid in dit land.
  • PAUL FRANCK

    5 jaar geleden
    Overal hetzelfde , ook in de prive
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Resultaat van jarenlange politieke benoemingen van leidinggevenden binnen de overheid.
  • Guy Fleurackers

    5 jaar geleden
    En die moeten instaan voor de echte veiligheid in ons land? Nu wordt er ook veel duidelijk in die terrorisme dossiers natuurlijk. Ik vrees dat opdoeken en opnieuw beginnen met zorgvuldig uitgezochte mensen die getest worden op vakbekwaamheid en internationale stages liepen, de enige manier is om alles weer op de rails te krijgen, dan hebben we binnen 3 a 5 jaar toch iets wat werkt in dit land
  • Chris Hom

    5 jaar geleden
    Niet alleen bij de Staatsveiligheid bestaat dit fenomeen. In vele Fod's hetzelfde scenario... favoritisme, premies, hogere functies, ongecontroleerd "thuiswerk"... dat is de demotiverend ... aan de vriendjes zal nooit geraakt worden.