Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © AP

Geadopteerd weeskindje of ontvoerd bij ouders? Congolese adoptiekinderen moeten DNA afstaan

Zijn hun Congolese adoptiekinderen ontvoerd en leven hun biologische ouders nog? Om die vraag te kunnen beantwoorden vraagt het parket aan een vijftiental Belgische ouderparen om een DNA-staal van hun adoptiekind af te staan. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen dinsdag.

4 reacties

  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    " Wie verdiende er het meest aan?" Goede vraag Guy Perain. De juriste van de PS die de kinderen ontvoerde, zeker? Het is zowel pijnlijk voor de mensen die deze kinderen adopteerden als voor de kinderen, maar vermits de biologische ouders geen afstand tekenden voor hun kinderen hebben zij het recht om ze terug te krijgen. Die kinderen kunnen enkel bij hun adoptieouders blijven als hun biologische ouders daarmee instemmen.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Ja wat doe je met zo iets. Kindjes terugsturen of hun ouders en de hele familie ook naar hier halen. Co ouderschap zal er wel niet in zitten Maar hoe je het draait of keert er blijven slachtoffers over en vreemden hebben we al genoeg in Belgistan
  • guy perain

    5 jaar geleden
    ''Hoe moet je zoiets uitleggen aan die jonge kindjes?''...Tja, de waarheid kwetst altijd hé!! Hadden ze dit vroeger beter gecontroleerd, moesten ze nu geen uitleg geven!! Vraag is eerder...wie verdiende er het meeste aan??
  • Jean-Paul Hoornaert

    5 jaar geleden
    wat correct is, het moet uw kind maar zijn dat ontvoert je zou er ook alles aan doen om het terug te vinden