Klimaatmars in Brussel
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatmars in Brussel © Dieter Nijs

Onze opinie. Groen rekent zich rijk, maar aan het klimaat hangen kosten

Dat het nu of nu is, zei Meyrem Almaci gisteren. Voor het klimaat, bedoelde ze, en ook wel een beetje voor haar eigen partij. 35.000 spijbelaars tijdens de week, 70.000 wandelaars op zondag: het ijzer is heet, tijd om het te smeden. Als Groen er op 26 mei niet in slaagt om de tweede partij van Vlaanderen te worden, dan wellicht nooit meer. De partij rekent zich al rijk. Het zoeken is enkel nog naar partners die een heuse klimaatregering op de been willen brengen. Een kwestie van dagen lijkt het voor Almaci uit de kast komt als kandidaat-premier. Toch?

52 reacties

  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Groen is zelfs niet bekwaam in de politiek?veel roepen maar zelf geen oplossingen!
  • KURT verheyen

    5 jaar geleden
    toen groen aan de macht was hadden ze maar maatregelen moeten nemen. nu is het te laat. makkelijk roepen langs de zijkant. zelfs in Antwerpen wilden ze niet mee besturen. blijf dan maar roepen vanuit de oppositie
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    Volledig eens met Roberto Pilotto, het heeft geen enkele zin dat België of zelfs de EU dure maatregelen neemt in de hoop het klimaat te redden als belangrijke grote landen zoals USA, Brazilië (kappen van het regen woud) en vele anderen niets doen
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Ze denkt de grootste partij te worden omdat er wat schoolkinderen - 18 in Brussel wat onzin komen uitkramen.Er misschien volgens hun telling 70.000 mensen die al lid zijn of voor groen zouden stemmen dus geen winst aan stemmen.Droom verder miss compostvat vorig peiling was groen al 2 % gezakt een normaal mens stemt niet op die partij.
  • Roger Smets

    5 jaar geleden
    Groen, zijn jullie de tijd vergeten van Aelvoet en Vogels. De werkmensen maar belasten met taksen. De kleine man zal wel weer betalen. De groenen hebben tentijde van Verhofstad 1 ook al een taks op flessen ingevoerd. De kleine betaalt altijd.