De afwijzing van het brexitakkoord was een politieke vernedering voor May. Desondanks houdt ze in grote mate vast aan haar deal.
Volledig scherm
De afwijzing van het brexitakkoord was een politieke vernedering voor May. Desondanks houdt ze in grote mate vast aan haar deal. © AFP

Uitstel voor brexit? Brits parlement aan zet in poging om chaotisch vertrek uit EU te vermijden

BrexitHet Britse Lagerhuis verwacht na nieuwe debatten over de brexit vandaag te stemmen over voorstellen over hoe het nu verder moet, en vooral over hoe een no-dealbrexit kan worden voorkomen. De brexitdeal van premier Theresa May met de EU werd twee weken geleden door het Lagerhuis met overweldigende meerderheid weggestemd. Premier Theresa May kondigde aan dat ze zich achter een voorstel zal scharen dat haar terug naar Brussel stuurt voor nieuwe onderhandelingen.

20 reacties

  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    Ieder heeft hier zijn eigen mening maar je moet maar een dochter hebben die gehuwd is met een Engelsman daar werkend en 2 studerende kinderen hoe je zou voelen, ze zijn verstandig genoeg om te weten wat op hen afkomt.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Uitstel misschien, maar eigenlijk zijn alle rapporten gemaakt. Het wordt een Brexit omdat een stap naar achter doen te verstrekkende gevolgen zal hebben op politiek vlak. Dan zal er niet alleen chaos zijn maar een flinke dosis anarchie.
  • Mark Wijgers

    5 jaar geleden
    Opnieuw uitstel tot december m.a.w. de Engelse beginnen er in november opnieuw over na te denken ... en May sleept zich voort zonder oplossing.
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    De datum van de uitstap staat vast, die kan toch niet eenzijdig worden uitgesteld. Nog eens komen onderhandelen, zo kan je nog eeuwen doorgaan tot je gelijk krijgt. De staat gaat de ondernemers voorbereiden. Daar gaat volk naar komen kijken. Wie heeft daar kennis van zaken. Nog wat postjes bijmaken. Decrem kan misschien inspringen.
  • Jan Bouckaert

    5 jaar geleden
    ze denken dat ze nog altijd in het tijdperk leven dat de Queen over de helft van de wereld regeerde en dat gans Europa naar hun pijpen moeten dansen, jammer dat de brexit zo veel schade zal aanrichten aan onze economie, laat hen daarvoor het volle gelag betalen