“5.000 troepen naar Colombia”, viel er te lezen op Boltons nota's.
Volledig scherm
“5.000 troepen naar Colombia”, viel er te lezen op Boltons nota's. © AP

Bereiden Verenigde Staten invasie van Venezuela voor? “5.000 troepen naar Colombia”, toont nota Amerikaanse veiligheidsadviseur

Bereiden de Verenigde Staten een invasie van Venezuela voor? Die vraag duikt op sinds Trumps nationale veiligheidsadviseur John Bolton gisteren tijdens de aankondiging van nieuwe sancties een nota bij zich had met daarop het handgeschreven zinnetje “5.000 troepen naar Colombia”, buurland van Venezuela. Officieel wil het Witte Huis enkel kwijt dat “alle opties open liggen”.

5 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Waar olie is , zijn er Amerikanen, en wel helemaal in hun achtertuin waar een despoot regeert die alle realiteit verloren is, en een steeds communistischer totalitair regime wil installeren om zichzelf en zijn kring te verrijken. De mensen hebben honger, de economie is ingestort en de bevolking wil hem weg. De Amerikanen zullen er welkom zijn, voor heel even toch.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    De VS zijn bankroet en moeten massaal geld lenen 21 000 000 000 000 ja eenentwintigduizend miljard dollar wie gaat dat blijven financieren en toch maar blijven stokebrandje spelen om de wapenindustrie te plezieren.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Als Trump zich maar niet mispakt zoals in Syrie, de Russen hebben al vliegtuigen in Venezuela staan.
  • Elsje vervoort

    5 jaar geleden
    Wat fotografen zien op nota's is wat politici willen laten zien. In dit geval een soort waarschuwing voor Venezuela maar de politiek van Trump is er niet op gericht om buitenlandse avonturen aan te gaan. Vandaar zijn toenaderingen met landen als Noord-Korea en de terugtrekking van troepen in Afghanistan, Syrië... Het waren net de globalisten zoals Obama en Clinton die wereldbranden bewust gaande hielden.
  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Had Trump nu niet heel luid geroepen dat de USA zich nergens meer ging mengen in het buitenland? Z'n zoveelste leugen.