AP
Volledig scherm
© AP

Nieuwe soort van vreselijk stinkende vrucht doerian kost drie keer gemiddeld Indonesisch maandloon

In Zuid-Oost Azië beschouwen ze de doerian als een ware delicatesse, maar je moet er wel de verschrikkelijke stank bij nemen. Een ronde variant van de zeldzame tropische vrucht gaat nu zelfs van de hand voor maar liefst 1.000 dollar (870 euro) per stuk, of meer dan drie keer het gemiddelde maandloon in Indonesië.

5 reacties

  • Gilbert Van Leeuwen

    5 jaar geleden
    Niet stinken ? Waarom wordt de vrucht geweerd bij vliegtuigmaatschappijen.?
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Doerian is superheerlijk, heb het eens in wafels verwerkt in Zuidoost Asia, en men vraagt nog om het te maken wanneer ik daar ben. Maar natuurlijk 1000 euro voor een doerian.... Wie betaalt hier nu 1000 euro voor een Apple? Sorry, appel
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    In Thailand kost die vrucht maar 5 euro bij de plaatselijke telers. Het is een zeer gezonde smakelijke vrucht, en de geur ???? Het kleinste kamertje in je huis stinkt soms veel erger na een bezoek dan een doerian.
  • Ronald Van Ee

    5 jaar geleden
    stinkend ,zeldzaam ,en heel duur , voor wie zal dat weer het item worden voor de gewone burger? en vermoedelijk zijn de vruchten die er maar om de drie jaar aankomen ook de zaden voor nieuwe bomen ! dus geen nieuwe bomen dus worden ze nog zeldzamer en nog duurder tot er geen meer zijn en er ook geen nieuwe bomen meer dus weer iets dat op de lijst van bedreigde soorten mag gezet worden !
  • Sandra Van Heyste

    5 jaar geleden
    Maar mensen toch, zo erg stinkt dat niet en de smaakt van een rijpe doerian is hemels. De prijs is te gek maar wat geven ze hier niet voor de eerste mosselen, de eerste garnaal en in Japan voor een tonijn,enz Lamsfilet kost hier ook al bijna 40 € en tonijn ook