Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Jager betrapt op illegale vossenjacht in Brugge: “Vier haantjes en hen gebruikt als levende lokdieren”

binnenlandIn de buurt van Brugge is een jager betrapt op illegale vossenjacht met levende lokdieren. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Animal Rights. De jager gebruikte een vossenval met levende lokdieren, wat verboden is. Volgens cijfers van wildbeheerseenheden worden sinds 2010 in Vlaanderen jaarlijks 11.000 vossen geschoten. Animal Rights blijft pleiten voor een volledig verbod op de "gruwelijke en nutteloze vossenjacht."

13 reacties

  • Marc De Ridder

    5 jaar geleden
    vergunning afnemen en dikke boete, simpel toch !
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    DE jager is dan ook de beste stroper. Is altijd geweest.
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Ik ben tegen onnodig dierenleed en bijgevolg geen fan van vossen- of wolvenjacht. Is het nu duidelijk genoeg ?
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Jagen zou alleen mogen uit noodzaak om te kunnen overleven. Dus, dat is niet het geval in onze contreien, iedereen heeft voldoende te eten zonder jacht. En wanneer er overlast is van wilde dieren dan komt dat omdat de natuur verkracht wordt door mens. De natuur zorgt wel voor zichzelf buiten enkele uitzonderingen.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Hier op het Franse platteland zijn vossen slecht gezien omdat ze de kippen weghalen. De jacht is heel intensief. Mijn Russische buurvrouw heeft in de sneeuw een spoor gevonden naar een kelder van een verlaten huis. We hebben haar/hem 'Lisa' gedoopt (Russisch voor vos en een codewoord) en we gaan die plaats geheim houden. Ik ben ook kippen kwijt maar dat is allemaal zo relatief.