Volledig scherm

Steeds meer auto's door woonwijken: “Apps als Waze dragen bij aan extra verkeerslawaai in buurt"

Acht op de tien Vlamingen wonen graag in hun buurt. Maar als ze zich aan iets storen, dan is het wel aan het lawaai van het straatverkeer. Een op de vier Vlamingen zegt er regelmatig 's nachts wakker door te worden. Dat blijkt uit het vijfde Leefomgevingsonderzoek van het departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Een van de verklaringen voor de toegenomen hinder is het gebruik van navigatie-apps als Waze, waardoor auto's vaker door kleinere straten worden gestuurd.

19 reacties

  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Gemeente wegen worden deels betaald door gemeente belasting Dan kan men wel sluikverkeer doen betalen Overheden 25%meer wagens geen extra rijstrook in tegendeel bruggen -wegen die al 10 jaar onderhoud nodig hebben Nalaten Bezuinigen Goed asfaltfabriek Nee te duur we willen slechte kwaliteit zo meer werken aan wegen!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Geluidoverlast ,politie doet nog niet de moeite diegene die hen zelfs voorbijrijden te bekeuren voor de uitlaat die niet conform het voertuig is en veel te veel lawaai produ-ceert
  • Thierry Piette

    5 jaar geleden
    Ik betaal wegenbelasting voor het gebruik van alle openbare wegen in België. Ik ben er zeker van dat als je hiervoor een boete krijgt en dat aanvecht, dat je dit altijd wint voor de rechtbank.
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Ook in mijn woonstraat (IJzerstraat in Tienen) is het sluipverkeer danig toegenomen. Ik ben er van overtuigd dat meer dan 70% van het verkeer doorgaand verkeer is. Ook in de late avonduren en tijdens de nacht. Dit resulteert uiteraard in geluidsoverlast. Onze straat is namelijk smal met lintbouw van 3 verdiepingen en fungeert als geluidsversterker. Het wekt de indruk dat het verkeer naast je bed door raast. Gezond is anders.
  • Guy Bekaert

    5 jaar geleden
    Apps zijn niet de schuldigen ! De echte s huldigen zijn de duizenden bedrijfwagens die niet aeen onnodig maar ook vervuilend zijn .