Archiefbeeld ter illustratie (kinderen in een vluchtelingenkamp in Syrië).
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie (kinderen in een vluchtelingenkamp in Syrië). © AFP

VN zoeken gulle gevers om 41 miljoen oorlogskinderen uit de nood te helpen

De Verenigde Naties (VN) zijn op zoek naar donoren die met 3,9 miljard dollar over de brug zouden komen om 41 miljoen kinderen te helpen die wereldwijd het slachtoffer zijn van oorlogen of natuurrampen, zo heeft de organisatie in Genève bekendgemaakt.

9 reacties

  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Dat ze in die landen eens stoppen met wapens, tanks en gevechtsvliegtuigen te kopen om elkaar uit te moorden, en ge hebt zo je miljarden in 'n wip. Bij ons moeten ze niet komen aankloppen. Wij worden al uitgeperst als citroenen !!!
  • Freek De Meyer

    5 jaar geleden
    Probeer eens het Arabisch schiereiland of Maleisië, Brunei, Hong Kong, Monaco, Luxemburg,... U vindt er heus wel enkele miljarden.
  • Edwine Van der Hoeven

    5 jaar geleden
    In het Midden Oosten zijn er bijna meer sjeiks dan inwoners. Die baden letterlijk in het goud. Waarom doneren die super rijken niet aan hulporganisaties ? Altijd bedelen bij de werkende mens die het al zo moeilijk heeft om alles te kunnen betalen.
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Geld genoeg bij de olie landen.
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Klopt eens aan bij de allerrijksten!!Iemand die zich een superjacht van een paar 100.000.000 kan permitteren zal wel op zijn centen zitten,maar proberen kun je!!Bij ons moet je niet aankloppen.Wij geven al meer dan genoeg aan de belasting en aan de zakkenvullers (politiekers).
  1. Syrisch vluchtelingenkamp al 9 maanden afgesloten van buitenwereld: jongetje (5 dagen oud) en meisje (4 maanden) verhongerd nadat voedselpakketten wegblijven

    Syrisch vluchtelin­gen­kamp al 9 maanden afgesloten van buitenwe­reld: jongetje (5 dagen oud) en meisje (4 maanden) verhongerd nadat voedselpak­ket­ten wegblijven

    Op twee weken tijd zijn in een Syrisch vluchtelingenkamp al tientallen mensen, waaronder een jongetje van vijf dagen oud en een meisje van vier maanden, gestorven van de honger. Al negen maanden kunnen hulporganisaties geen voedsel of geneesmiddelen in het kamp binnenbrengen omdat het Syrische leger en Jordanië alle toegangen hebben afgesloten. De VN heeft na weken van onderhandelen woensdag toestemming gekregen van Syrië om volgende week toch hulppakketten te leveren, maar het is nog maar de vraag of die deal tegen dan nog stand zal houden.
  2. Rusland zegt trein met westerse wapens getroffen te hebben, Oekraïne ziet voorbode van nieuw offensief
    34

    Rusland zegt trein met westerse wapens getroffen te hebben, Oekraïne ziet voorbode van nieuw offensief

    Het Russische leger zegt een trein met westerse wapens getroffen te hebben die onderweg was naar het front in de Oekraïense provincie Donetsk. Er werd echter niet verduidelijkt om welk soort tuigen het ging. In Charkiv zou dan weer een trein met Oekraïense soldaten en hun materieel onder vuur genomen zijn. Bewijzen daarvan ontbreken voorlopig, maar een Oekraïense functionaris vreest wel dat de aanvallen op de spoorweginfrastructuur de voorbode zijn van een nieuw offensief.