© Radio 2

De Wever maakt beloftes: dit wil hij zien gebeuren in Antwerpen deze bestuursperiode

Bij Radio 2 organiseren ze deze week de burgemeestersmarathon. Aan elke burgemeester wordt gevraagd wat hij of zij belooft aan de inwoners voor de komende zes jaar. En ook wat er vooral níét zal gebeuren. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) was vandaag ook aan de beurt. “Ik hoop dat Antwerpen er over zes jaar helemaal anders uitziet”, zei hij. De beloftes werden vastgelegd in bovenstaande video.

jvo

Nog voor het einde van dit jaar hoopt De Wever het systeem van stadsmariniers in te voeren in Antwerpen. “Dat zijn overlastmanagers. De bedoeling is dat die met buurtbewoners, de politie en alle mogelijke diensten rond de tafel gaan en problemen aanpakken tot ze opgelost zijn in wijken.”

Binnen zes jaar wil hij “dat men over vernieuwde kaaien naar het zuiden kan wandelen, met een brug de Schelde kan oversteken, op Linkeroever met een nieuwe wandelpromenade naar Sint-Anneke kan wandelen, de tunnel door van de Oosterweel om op rechteroever aan te komen, om ook daar een volledig vernieuwde stad te zien”.

En wat dan vooral niet? “Stoppen met investeren. Een stad, een overheid mag niet armlastig overkomen. We moeten alles goed onderhouden.”

Meest absurde roddel

In het bijbehorende interview werd aan De Wever ook gevraagd of hij vaak wordt aangesproken op zijn beslissing om na de verkiezingen van mei voor het ambt van Vlaams minister-president te gaan. Als hij die ambitie kan waarmaken, zal hij opstappen als burgemeester. “De Antwerpenaar is redelijk mondig, en laat dus ook wel weten op straat wat hij of zij ervan denkt”, aldus De Wever.

De Wever deelde ook de meest absurde roddel die hij ooit over zichzelf had gehoord. En die ging over zijn gewicht. “Wat ik wel vermakelijk vond, is dat men lang heeft beweerd dat ik geen dieet had gevolgd, maar geopereerd was in het geheim in een ziekenhuis in Brugge. Dat ik op die manier veel gewicht was verloren en dat ik daar systematisch al jaren mensen over voorlieg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER