dinsdag 29 januari 2019 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 © VRT - Tom Cornille

Annemie Peeters (58) op de barricades voor 50-plussers in ‘Fifty-fifty’

Recht op werk, een lief, en zendtijd

HASSELT“50-plussers worden overal over het hoofd gezien. Ze maken vaak geen kans op de arbeidsmarkt, ze komen niet aan bod in de media en de reclame en ze hebben het moeilijk om een partner te vinden”, zegt Radio 1-presentatrice Annemie Peeters (58). Met haar project ‘Fifty-fifty’ - met onder meer een podcast, een blog en een programma op Radio 1 - wil Peeters het stereotype beeld van de uitgebluste vijftiger bijstellen. “Het wordt tijd dat de vijftiger terug in beeld komt en een stem krijgt.”

Fons Van Dyck. Sebastian Steveniers

Nooit te zien op televisie

De media en de reclamewereld hebben geen oog voor de vijftigplusser”, zegt Annemie Peeters. “Op Eén loopt nu de reeks ‘Dertigers’. Die generatie komt op tv heel vaak aan bod, terwijl de generatie van vijftigers voor de tv-makers en de reclamemensen blijkbaar niet interessant is.”

 

Nooit uitgenodigd voor een date

“Ik zie in mijn omgeving dat heel veel vijftigplussers alleen zijn en heel moeilijk een partner vinden”, zegt aldus Peeters nog. “Heel wat van mijn vriendinnen hebben er zich zelfs al bij neergelegd dat ze voor de rest van hun leven single zullen zijn.”

Carla Lynen (58) uit Heusden-Zolder stuurde al 170 sollicitatiebrieven, en mocht nog maar drie keer op gesprek komen. Sven Dillen

Nooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

“Ik merk dat ik in mijn vriendenkring nog als enige aan het werk ben, en dat is jammer”, zegt Peeters, zelf 58 jaar. “50-plussers krijgen van werkgevers vaak niet de kans om aan de slag te blijven.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws