Leopold II-tunnel in Brussel heropend

© rdb

De Leopold II-tunnel in Brussel is opnieuw vrijgegeven nadat het in beide richtingen versperd was door een brandend voertuig. Dat meldt de lokale politie Brussel West. De bestuurder van het voertuig en twee politieagenten werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

pvm, es

De tunnel was rond 16.30 uur afgesloten in beide richtingen nadat een wagen ter hoogte van de uitrit Basiliek vuur had gevat. De Brusselse brandweer kwam ter plaatse om de wagen te blussen en liet het verkeer in beide richtingen stilleggen omdat de brand heel wat rook veroorzaakte. Rond 17.35 uur werd de tunnel opnieuw vrijgegeven, zo meldt de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar alles zou wijzen op een spontane ontbranding door een technisch probleem, aldus de brandweer.

Door de sluiting van de tunnel waren lange files ontstaan die zich uitbreidden over de hele Ring en heel wat andere uitvalswegen.