woensdag 30 januari 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het bondsgebouw an de Boektstraat in Hasselt staat te koop. Serge Minten

voetbal

Gebouw van Voetbalbond in Hasselt staat te koop

Bondsinstanties verhuizen

Het gebouw van de Belgische Voetbalbond aan de Boekstraat in Hasselt staat te koop. Een en ander is het gevolg van de beslissing van de KBVB om alle vastgoed in heel het land te verkopen.

In Wallonië is de zaak al geregeld. Daar wordt alles gecentraliseerd in Namen. Ook in Brussel is men al goed opgeschoten. Vanuit het bondsgebouw aan de Houba De Strooperlaan verhuist men naar Tubeke. Daar wordt er nog een administratief centrum bij gebouwd.

Voetbal Vlaanderen zal er echter naar een nieuwe locatie moeten zoeken. Voor de Cluster West (de provincies Oost- en West-Vlaanderen én Vlaams-Brabant) is die al gevonden: de Blue Towers in Gent. Maar voor de Cluster Oost (Antwerpen, Limburg en ex-KBLVB) is men nog naarstig op zoek. Vast staat alleszins dat de huidige vestigingen in Wommelgem en in Hasselt verlaten worden. Voor Wommelgem hebben zich trouwens al belangstellenden gemeld, voor Hasselt zit men nog in de fase van de schatting van het gebouw.

De plaats van de nieuwe vestiging voor Cluster Oost van Voetbal Vlaanderen ligt nog niet vast. Er zou onder meer gedacht worden aan Sport Vlaanderen in Herentals (het vroegere Bloso) en aan de Sporta-gebouwen in Tongerlo. Hoe dan ook, de administratie zal mee verhuizen vanuit Limburg en Antwerpen.

Toch betekent dit niet dat alles uit Hasselt zal verdwijnen. Voor de vergaderingen van onder meer PC Limburg, het bureau van arbitrage en de Limburgse Verstandhouding wordt een alternatief gezocht, net als voor de cursussen voor de scheidsrechters trouwens.

Door de fusie van de twee Zonhovense eersteprovincialers zullen ook de trainingen en de fysieke tests van de scheidsrechters niet langer plaatsvinden aan de Basvelden, maar in het Sportcentrum van Genk.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws