© vtm

Hulpverleners over ‘SOS 112’: “Ze maken ons belachelijk”

De knullige manier waarop ambulanciers worden neergezet in de nieuwe VTM-reeks SOS 112 kan op weinig begrip rekenen van echte hulpverleners. “Wij doen onze job met passie. Wij zijn geen clowns.”

tlg, bpr

Lachen met een besje dat met haar kleine teen vastzit in een afvoerputje. “Sorry, mevrouw, maar kom, dit is toch grappig?” De badkuip uitbreken en met het vrouwtje er nog in op een brancard zetten en haar zo rondrijden, druk babbelend over de sushi die ze gaan bestellen. De manier waarop ambulanciers worden neer­gezet in SOS 112, de scripted reality-reeks op VTM die De Buurt­politie opvolgt, kan op weinig begrip rekenen.

Niet alleen lijkt er weinig denkwerk in dergelijke scenario’s gekropen, echte hulpverleners ­uitten na afloop van de eerste aflevering massaal en in tal van Facebookgroepen hun ongenoegen. “Ze maken het beroep te schande”, klonk het. En nog: “Wij doen onze job met passie, zij maken hem belachelijk. Wij zijn geen clowns.”

Zodiak, het productiehuis achter SOS 112, ­reageert liever kort. “We hebben niet de ­bedoeling om een waarachtige docureeks te maken, maar wel een leuk vooravondprogramma voor het hele gezin, gebaseerd op ­echte verhalen”, aldus ­managing director Kris Spaepen.

Echte Verhalen: SOS 112, om 18.25u op VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER