Twintiger laat elfjarig meisje kleren uittrekken voor webcam: “Maar ik heb nooit geweten dat ze minderjarig was”

© Imageglobe

Een 22-jarige man uit Asse riskeert achttien maanden cel met probatie-uitstel omdat hij met een minderjarig meisje uit Lier chatte en haar kledij liet uittrekken voor de webcam. De verdediging vraagt een opschorting.

ldn

De beklaagde leerde het meisje kennen op een datingsite. De twee begonnen te chatten en te skypen. Begin september 2017 ontdekte de vader van het meisje verontrustende berichten en diende klacht in bij de politie. Via het e-mailadres kwamen de speurders bij de beklaagde. “Het slachtoffer werd gevraagd om haar borsten te laten zien, ze moest voor de webcam nog veel meer zaken doen en ook naar de beklaagde kijken terwijl hij zich bevredigde. Ook mailde hij een foto van zijn geslachtsdeel”, zei de procureur.

Op de tablet werden bezwarende berichten aangetroffen. De 22-jarige man heeft altijd de feiten proberen te minimaliseren. “Ik heb nooit geweten dat ze minderjarig was”, zei hij tegen de rechter. De verdediging van de beklaagde had tijdens een vorige zitting gesteld dat hij geen interesse heeft in jonge meisjes. “Bovendien leerden de twee elkaar kennen op een website waarvoor je achttien jaar moet zijn. Ook zij zat op de site. Mijn cliënt heeft nooit haar gezicht gezien”, zei de advocaat van de beschuldigde.

Aan het dossier is een verslag van de psychiater toegevoegd. De raadsman van de twintiger bleef aandringen op een opschorting. Hij is bereid een begeleiding te volgen als er voorwaarden aan gekoppeld moeten worden. De rechter doet uitspraak op 25 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen