BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Dag vol/zonder sneeuw, gevreesde chaos bleef uit. Veel wegen liggen er wel zeer nat bij, oppassen dus voor gladheid

binnenlandDe sneeuwzone die vandaag over ons land trok, is onderweg naar Nederland. Vooral in het westen en zuiden van het land viel de sneeuw met bakken uit de lucht. In het West-Vlaamse Zwevegem werd een sneeuwtapijt van 16 centimeter gemeten. Op andere plaatsen viel er dan weer geen of slechts heel weinig sneeuw. Het blijft evenwel uitkijken voor gladde wegen.

66 reacties

  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Ik woon in het Meetjesland aan de Nederlandse grens. We zitten daar al onder de invloed van de Westerschelde (gisteren 6 cm sneeuw met dooi) en toch zijn de weersvoorspellingen zeker voor 80% juist. Bedenk goed dat meteo een moeilijk vak is waarbij moeilijke mensen er het echt moeilijk mee hebben.
  • Ronny Martin

    5 jaar geleden
    foute voorspelling niet, overdreven paniekzaaien van media wel
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    O graden voor verleden nacht aan de kust voorspelt Knokke-Heist, -5 graden en alles weer wit nogal een geluk dat we weermannen en weervrouwen hebben die dat zo correct kunnen voorspellen.
  • Guy Goethals

    5 jaar geleden
    Momenteel ligt hier in de regio Waregem nog altijd meer dan 10cm sneeuw op het gras. Ook op onze daken en secundaire wegen is de sneeuw blijven liggen ondanks de zon in de namiddag. Nu vriest alles aan en morgenochtend zal het hier spekglad zijn. De weersvoorspelling was voor onze regio dus wel juist.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Mike, in Gavere en Gent is er meer dan 10 cm gevallen en dat ligt niet zo dicht bij de Franse grens. West, Oost Vlaanderen, Henegouwen en het zuiden van de Ardennen hebben veel sneeuw gekregen. De nacht van donderdag op vrijdag is het even nog prijs maar daarna is het voor minstens 10 dagen gedaan met de sneeuw.