Direct naar artikelinhoud
Cold Case

Antwerps gerecht wil VTM-programma 'Cold Case' niet op tv

Sally Van Hecke werd in zomer van 1996 op de Antwerpse Linkeroever vermoord.Beeld RV

Als het van het parket van Antwerpen afhangt komt het nieuwe VTM-programma Cold Case niet op het scherm. De makers van dat programma beloven om in vijf afleveringen de 22 jaar oude moord op Sally Van Hecke op te lossen. Volgens de speurders dreigen de uitzendingen het normale verloop van het gerechtelijk onderzoek te verstoren.

In Cold Case verdiepen journalisten Kurt Wertelaers en Karel Lattrez zich in de zaak van Sally Van Hecke, die op 10 augustus 1996 op de Antwerpse Linkeroever werd vermoord. Hun speurwerk leverde niet alleen een mogelijke verdachte op, maar ook bewijsmateriaal dat uitdrukkelijk in zijn richting wijst. Op basis van hun bevindingen besliste het parket in 2017 om het onderzoek te heropenen. Een forensisch expert heeft het volledige dossier gescreend, verschillende getuigen zijn sindsdien opnieuw verhoord en er werden huiszoekingen verricht.

Maar wanneer Cold Case volgende week op het scherm komt, dreigt dat onderzoek de mist in te gaan. "Het Openbaar Ministerie moet het geheim van het onderzoek waarborgen en de rechten van de verdediging vrijwaren", klinkt het. Deze week nog staat een overleg met de zender en het productiehuis gepland. "We hopen op een constructieve manier tot een oplossing te komen."