Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pensioenminister Bacquelaine wil uitkering voor bejaarden pas na vijf jaar verblijf in België

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) wil de verplichte termijn die iemand in ons land moet verblijven om een Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO) te kunnen krijgen, op vijf jaar vastleggen. Dat kondigt de minister vandaag aan in de kranten van Sudpresse. Vroeger was dat tien jaar, maar het Grondwettelijk Hof schrapte die voorwaarde vorige week.

22 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is niet meer dan een uitkering om net niet van honger om te komen. Niemand van de tegenstanders zegt wel wat je met die oudjes dan wel moet doen. Ze hebben niet altijd familie hier. Of soms is die ook straatarm. Is de oplossing voor de criticasters dan terug de gaskamer en de crematoria. Of heb je liever een oudje dat als dakloze voor je deur ligt te sterven. Of moeten ze zoals in Japan in de criminaliteit gaan om te overleven.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Zonder bijdrage in ons land geen pensioen, mensen die vertrekken naar het buitenland om geen belastingen te moeten betalen op hun Belgische pensioen, minder pensioen heel normaal. Het pensioen wordt betaald door de belastingen van de mensen hier werken en de belastingen op de hier verkochte goederen. Een vakantie kan maar geen totaal vertrek.
  • Jan Tielens

    5 jaar geleden
    En zonder bijgedragen te hebben aan onze welvaartsstaat ??
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    10 jaar is heel normaal. Waarom kan dat bij ons weer niet?
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Waarom moeten wij de bejaarden die naar hier komen door gezinshereniging en nog niets hebben afgedragen blijven onderhouden? Velen van onze eigen mensen die hun hele leven gewerkt hebben komen amper toe met hun armoedepensioentje. Hopelijk wordt deze regering zwaar afgestraft in mei. We zijn het beu!!!