.
Volledig scherm
. © iStock

Nog nooit zoveel auto’s met automatische versnellingsbak verkocht: “Mensen willen comfortabel in file staan”

Vorig jaar zijn meer dan 100.000 auto’s met een automatische versnellingsbak verkocht, een absoluut record. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische automobielfederatie Febiac. De oorzaak van die stijging ligt onder andere bij de steeds langer wordende files.

40 reacties

  • Leon Maes

    4 jaar geleden
    Hahaha, ik sta liever niet in de file
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    En als je in links rijden landen bent zoals Engeland, Ierland, Australië, en andere in Asia bv , dan is een automaat zeker veel wat beter en veiliger dan een handgeschakelde!
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    De eerste automaten waarmee ik gereden heb is tientallen jaren geleden in USA. (Daar waren bijna geen handgeschakelde!!) Het probleem was wanneer ik terug hier was!!! Terug handgeschakelde. Na een paar reizen aldaar heb ik hier een nieuwe wagen gekocht ... maar een automaat! Sindsdien altijd automaten!
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Ik heb 37 jaar met handgeschakelde wagens gereden . Nu heb ik sinds 3 weken een 308 met automatische versnellingsbak. Wat een opluchting . Gedaan met constant te ontkoppelen en koppelen in de vele files hier. Zalig.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Robert DE REU,wagenfreak zoals jij waarschijnlijk.Stam nog uit de tijd dat dubbel moest koppelen en tussen gas geven om te kunnen schakelen voor de gesynchro-niseerde bakken werden uitgevonden, geen enkele automaat rijder kan met zoiets rijden,de automaat is een gemak,ja voor diegene die al altijd schakelen niet hun sterkste vak was en maar goed,zuinig en milieu vriendelijk is 't niet wegens meer-verbruik en de olie die dient vervangen worden die bij hand schakelbakken al lang permanent is.