© BELGA

Antwerpse politie betrapt bestuurder met rijverbod… tot 2136

De bedrijfswagen van een Poolse bestuurder werd afgelopen dinsdag in beslag genomen door het wijkteam van de Antwerpse politie. Het wijkteam had de tanden in zijn dossier gezet, want de man (48) lapte al enige tijd alle regels aan zijn laars. Hij reed met bedrijfswagens rond hoewel hij een rijverbod had opgelegd gekregen... tot het jaar 2136.

jtp

Dinsdag was er een actie door wijkteam Junostraat van de regio Oost. Die kwam er naar aanleiding van een lopend dossier m.b.t. het niet betalen van belastingen en boetes. De opvallendste inbreuk kwam er van een Poolse man, die zijn bedrijfswagen in beslag genomen zag worden. De man lapte al enige tijd alle regels aan zijn laars en had een rijverbod gekregen tot het jaar 2136. In samenspraak met het parket is beslist dat zijn wagen niet meer vrijgegeven wordt ter beveiliging van de openbare veiligheid.

Verder werd een man van 51 onderschept die nog een rekening van in totaal 9.247,46 euro had openstaan bij de Douane en accijnzen en verkeersbelasting. Er werden ook twee voertuigen in beslag genomen.

Tijdens het verdere verloop van de actie werden 59 kentekens gecontroleerd. Vier wagens reden rond met een vervallen keuring, één buitenlandse bestuurder moest 174 euro cash betalen omdat hij het rode licht negeerde, tien bestuurders begingen een parkeerovertreding. Er werden ook een tiental andere pv’s opgesteld voor verkeersinbreuken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER