Wiegandt
Volledig scherm
© Wiegandt

Sven Ornelis betaalt per vliegtuigreis een extraatje om het klimaat te beschermen

ShowbizzJOE-dj Sven Ornelis (45) vliegt voortaan ‘CO2-neutraal’. De radiostem zal een extra som betalen om zijn vlucht te compenseren. Dat schrijft Sven op zijn blog ‘Would Be Chef’. Zo wil hij een bijdrage leveren aan groene projecten. 

18 reacties

  • Guy De Groof

    5 jaar geleden
    Hopelijk gaan we met het duurder maken van het vliegen wat minder lang aan de check-in moeten staan aanschuiven. Daar betalen we graag meer voor, hé Sven?
  • Thierry De koninck

    5 jaar geleden
    Het komt altijd op hetzelfde neer. Als je maar betaalt, dan kan het geen kwaad. Voor zij met het meeste geld is dit wel gemakkelijk natuurlijk.
  • Patrick Timperman

    5 jaar geleden
    Weer een typisch voorbeeld hoe de media de politiek helpt om de mensen te laten denken zoals zij dat willen.Gebruik van bv,s.Alle middelen zijn goed.Uiteindelijke bedoeling is altijd de staatskas spijzigen.
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Ik vind het gewoon een stomme gedachte om erop te rekenen dat het geld wat men extra betaalt effectief gebruikt wordt om betere technologieën te ontwerpen voor schonere energie. Zo hebben mensen jaren hun goed hart laten zien voor armoede in de wereld en hoeveel procent van dat bedrag is in verkeerde zakken terecht gekomen. Nog zo een bedenking, als morgen alle vervoer in België elektrisch zou rijden heeft de staat een groot probleem aan inkomsten uit de taksen van brandstoffen.
  • Ludo Segers

    5 jaar geleden
    De vervuiler betaalt geeft met dit voorbeeld uiting aan de betaler mag vervuilen. Als iedereen dit gaat doen dan wordt het milieu nog altijd opgesoupeerd.