Afgedankte autobanden. Britse bedrijven recycleren ze tot blokken die voor de bouw van wegen en dijken dienen, maar Indiase fabrieken betalen meer voor de banden. In die fabrieken wordt er brandstof uit gehaald, wat gepaard gaat met de uitstoot van kankerverwekkende stoffen.
Volledig scherm
Afgedankte autobanden. Britse bedrijven recycleren ze tot blokken die voor de bouw van wegen en dijken dienen, maar Indiase fabrieken betalen meer voor de banden. In die fabrieken wordt er brandstof uit gehaald, wat gepaard gaat met de uitstoot van kankerverwekkende stoffen. © AFP

Britse autobanden vergiftigen India en brexit zal dit nog erger te maken

MilieuDe Britse regering gaat laks om met de eigen regels voor de export van afgedankte autobanden. Die worden massaal naar India verscheept, waar er industriële brandstof uit wordt gehaald. Dit gaat al te vaak gepaard met de uitstoot van zware metalen, benzeen, dioxines en andere kankerverwekkende stoffen. 

4 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Daar zit de vervuiling maar daar wordt niets tegen gedaan dat zijn de lieve vriendjes.
  • Tony Pavne

    5 jaar geleden
    Wat een gigantische fout in de titel. Beetje beschamend voor wie het heeft geschreven. Zal dit nog erger te maken? Lol
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    In Frankrijk hebben ze duizenden banden jaren geleden in de zee gedumpt ,nu ziet ge wat grote bedrijven aanrichten voor de milleu .
  • Karel Flanders

    5 jaar geleden
    Alsof de banden alleen maar uit GB komen. Wat gaan ze nog allemaal op de brexit steken? Maar het toont ook aan dat wij ons nog zo veel mogen inzetten voor het milieu, ergens anders vervuilen ze 100 keer zo veel.