Geert Bourgeois (N-VA), Minister-president van de Vlaamse Regering.
Volledig scherm
Geert Bourgeois (N-VA), Minister-president van de Vlaamse Regering. © Photo News

Vlaamse regering buigt zich over extra klimaatmaatregelen naar aanleiding van jongerenprotest

De Vlaamse regering gaat bekijken welke extra klimaat- en energiemaatregelen ze kan nemen. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd bij de start van een actualiteitsdebat over het klimaatbeleid in het Vlaams Parlement. “We staan open voor dialoog”, is de boodschap.

8 reacties

  • jos robben

    5 jaar geleden
    onvoorstelbaar dat men weer eens plat op de buik zal gaan voor het groene klimaatepistel dat bol staat van de leugens
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Dat Bourgeois zich nu ook al laat meeslepen door die hype, vind ik ontgoochelend. Eén ding staat nu wel vast, spijbelen is toegelaten. Mensen, die klimaathype is een verdienmodel , vooral zij die hier veel geld mee verdienen , lachen nu in hun vuistje.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Houdt U met ernstige problemen bezig. Onder het mom van, voelen we de taxen en heffingen al aankomen. Waarom schieten ze nu allemaal plots wakker! Moest al het geld gebruikt worden waarvoor het initieel voorzien was, zouden we vandaag zeker propere rivieren,beken en zee hebben. Vandaag dient het enkel en alleen om putten te vullen. Inzetten op klimaat en bevuiling vraagt een jarenplanning die de volgende generatie zal voelen.
  • Jan Kust

    5 jaar geleden
    Zoals vervuilende landen "propere" lucht kopen in het buitenland? Allemaal onzin, meer belastingen en tax op van alles,n die de kleine man moet betalen, maar de industrie en multi nationals aanpakken die de vervuiling veroorzaken???
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    We kennen het onderhand wel: dure maatregelen die de burger meer belasting kosten om dan het probleem weer 30 jaar door te schuiven naar de volgende. En het klimaat? Dat laten ze verder verrotten, t zal hun tijd van 'besturen' wel duren!