© Guido Meeus

Nieuwjaarsdrink bij buurtvereniging Ticheloven

Het bestuur van de buurtwerking Ticheloven maakt er een traditie van om haar werkjaar te starten met een nieuwjaarsdrink voor alle inwoners van de Tichelovenstraat en Kenensdijk. Een 60-tal buurtbewoners, groot en klein, gingen in op de uitnodiging van het wijkbestuur om op 19 januari tussen 18 uur en 22 uur nieuwjaarswensen uit te wisselen.

Guido Meeus

Het bestuur had gezorgd voor een tent en een grote vuurkorf en het nodige hout om de vrieskou te trotseren. Terwijl de ene genoot van een (fruit)jenevertje en de andere van warme chocolademelk of een biertje, werden de beste wensen voor het nieuwe jaar uitgewisseld. Ook vele nieuwe inwoners van de Tichelovenstraat waren aanwezig, wat door het bestuur ten zeerste op prijs werd gesteld. Groot en klein genoot van een fijne avond samen met de buren.

Buurtwerking Ticheloven bestaat al meer dan 35 jaar en organiseert al die jaren, samen met Sporting Wijchmaal, de jaarlijkse festiviteiten rond Wijchmaal-Kermis. Het eerste weekend van augustus zijn altijd grootse kermisdagen waaraan heel het dorp deelneemt. Naast de traditionele dropping en wandelingen organiseert de buurtwerking ook het jaarlijkse buurtfeest om de vele medewerkers van de kermisdagen te bedanken. Dankzij de inzet van het enthousiaste bestuur kon 2019 door de bewoners van de Tichelovenstraat en Kenensdijk alvast goed worden ingezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer