© DBA

Medewerkers Tomorrowland zetten zwarte handel in toegangstickets op

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee medewerkers van het Tomorrowland-festival veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf en een werkstraf van 200 uur, omdat ze samen met een derde kompaan een lucratieve handel in vervalste toegangstickets hadden opgezet. Ze moeten de festivalorganisatie 30.200 euro schadevergoeding betalen.

vdaa

De organisatie achter Tomorrowland werd tijdens het eerste festivalweekend van 2017 geconfronteerd met veel bezoekers die geweigerd werden wegens een probleem me de chip van hun polsbandje. Ze vroegen telkens naar beklaagde Mohamed A. (28), die de chip zou activeren. Hij was de verantwoordelijke van de afdeling “trouble shoot” voor de polsbandjes, maar was door ziekte afwezig.

Mohamed A. had een groot aantal polsbandjes ontvreemd die bedoeld waren om bandjes met een defecte chip te vervangen of voor bezoekers die wel een ticket hadden, maar hun polsbandje thuis vergeten of niet ontvangen hadden. Zijn neef Mohamed Y. (29) en Kim A. (35), eveneens een medewerkster van Tomorrowland, verkochten de toegangsbandjes voor grof geld verder.

Ook in 2016 hadden de beklaagden al een handel in toegangsbandjes voor Tomorrowland opgezet. De speurders berekenden dat het drietal 25 dagtickets en tien weekendtickets in 2016 en op 36 dagtickets en veertig weekendtickets in 2017 op illegale wijze op de markt hadden gegooid. De totale schade voor ID&T, het bedrijf achter Tomorrowland, wordt becijferd op ruim 30.000 euro.

De rechtbank vond de feiten bewezen en veroordeelde de neven tot een werkstraf van 200 uur. Kim A. kreeg een celstraf van 9 maanden en een boete met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer