EPA
Volledig scherm
© EPA

Klimaat is hét thema voor volgende verkiezingen, maar er extra voor betalen zien we niet zitten

Het klimaat is voor de Vlaming het allerbelangrijkste thema bij de verkiezingen van 26 mei. Maar er meer belastingen voor betalen, dat zien we dan weer niet zitten, net zo min als minder vliegreizen maken. Dat blijkt uit de Grote Klimaatenquête die bij 1.000 Vlamingen werd afgenomen in opdracht van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Een overgrote meerderheid vindt dat de huidige regeringen te weinig doen om het klimaatprobleem tegen te gaan.

145 reacties

  • Freyer Boeckx

    5 jaar geleden
    Als de Belgische politiek niet zo schijnheilig was, reden er al 10 jaar autos rond die op gecompresseerde lucht rijden en zo voor een nul uitstoot zorgen, MAAR daar hebben ze nog geen tax oplossing voor gevonden. De Belg zou minder belastingen moeten betalen, een stadswagen begint bij een 5000€ in aankoop. Slechts 21%BTW of 1000€, geen milieutaxen meer en geen accijnzen voor brandstof. Op 2 jaar heb je je auto al terugverdiend en de staat krijgt niets meer, dat is het probleem. MDI wagens dus
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Er is geen enkele reden om daar een verkiezingsthema van te maken.Er zijn andere problemen die opgelost moeten worden.Dat zegt de enige partij die blanco staat.Maar betalen zullen we.Ecotaks enz.
  • dewit marc

    5 jaar geleden
    De opwarming van de aarde is een normale cyclus Alleen gaat hij met onze uitstoot wat sneller nu
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    De kern van het probleem we zijn met véél te veel. Iedere belg produceerd jaarlijks 500 kg huishoudelijk en 3500 kg industrieel afval. Komt nog energieverbruik, voedselproductie, consumptie enz bij en dit voor gemiddeld 81 jaar. We zitten bijna aan 8 MILJARD mensen op deze planeet. Ter vergelijking een mensenleven geleden in 1927 waren we met 2 miljard mensen op aarde Begin maar met het kindergeld af te schaffen.
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Het klimaat is het allerbelangrijkste thema bij de verkiezingen van 26 mei? Doe nu eens normaal hé. Ik denk dat de meeste mensen ervan wakker liggen hoe ze in de toekomst elke maand zullen rondkomen en extra belastingen kunnen we missen als kiespijn.