Wordt wenende Wesley drie wedstrijden geschorst voor elleboog?

Club Brugge-spits Wesley wacht een schorsing voor zijn rode kaart tegen Anderlecht. Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond diende een voorstel van minnelijke schikking in: drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en een boete van 800 euro.

vermi

De jonge spits mocht bij een 2-0-stand tegen Anderlecht in de 65e minuut invallen voor Jelle Vossen maar mocht amper zeven minuten later alweer gaan douchen toen de Braziliaan uitpakte met een slaande beweging toen Kara in zijn nek kwam hijgen. Paarswit profiteerde van het nummerieke overwicht om de aansluitingstreffer te maken, maar Club Brugge hield de drie punten wel thuis.

Als de landskampioen het strafvoorstel voor zijn boomlange spits aanvaardt, mist Wesley de thuismatch tegen Westerlo (26 oktober) en de verplaatsing naar competitieleider Zulte Waregem (29 oktober). Club Brugge kan ook gaan voor strafvermindering en moet zich dan morgen/dinsdag met de 19-jarige Braziliaan verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

“Dat mag je zeker een jeugdzonde noemen”, was het oordeel van Michel Preud’homme achteraf. “Hij was er het hart van in. Na de match stond hij te wenen op mijn schouder. Ik heb het zelf niet gezien, maar ze zeiden me dat het terecht was. Wesley heeft een slechte reactie getoond. Hij is een beer, maar hij is nog heel erg jong. Hij is eigenlijk nog een kind, hij moet leren niet te reageren na provocatie.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer