Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Pas op: kans op gladde wegen in ochtendspits

WeernieuwsRuim voor de ochtendspits heeft een nieuwe sneeuwzone Vlaanderen verlaten. De strooidiensten hadden hierdoor de tijd om alle wegen te behandelen. Hoewel de wegen er relatief goed bijliggen, waarschuwen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Verkeerscentrum dat er hier en daar nog wat sneeuw kan zijn achtergebleven. Pas in de loop van de ochtend zullen de temperaturen van het wegdek boven het vriespunt komen. Daardoor kunnen de wegen lokaal glad zijn. Iedereen die de weg op moet, krijgt de raad het rijgedrag aan te passen: voldoende afstand houden en de snelheid matigen dus. 

54 reacties

  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Het KMI zat er deze week 2 x "boenk" op met de sneeuwvoorspellingen wat de regio's en aantal centimeters betrof. Ik neem aan dat het nochtans moeilijk moet zijn met temperaturen net rond het vriespunt.
  • Marc De Laet

    5 jaar geleden
    Geen paniek gezaai op voorhand, maar nu wel degelijk een mooi sneeuwtapijt in Edegem.
  • chantal bruyneel

    5 jaar geleden
    Om te beginnen geloof enkel wat je door het raam ziet en ten tweede tis nu eenmaal winter e seg!!! Is het te warm zagen en klagen ze en sneeuwt het in de winter weer zagen en vretten!!! Wees blij dat we de toestanden niet hebben van Noord en midden amerika.......
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Geniet eens een beetje, sneeuw is altijd een plezier. Sommige landen leven er standaard dagelijks mee. Dus niets om te klagen.
  • P P

    5 jaar geleden
    Die ongeloofwaardig berichtgeving en van afgelopen week is pure indekkerij van wegen en verkeer